Hír: Házassági évforduló: 70 éve kötötték össze életüket
(Kategória: Főhírek)
Küldte: Admin
hétfő 21 november 2016 - 07:11:28


Hetven esztendeje, 1946 novemberében kötötte össze életét a bolhói Végvári József és neje. Mindketten 1925-ben születtek, túl vannak a 91. életévükön.

307620_hazassagi1.jpg

Végvári Józsefné a hajdani bolhói cérnaüzemből ment nyugdíjba, Józsi bácsi kocsmárosként 14 éven át dolgozott a faluban, a helyi ÁFÉSZ-iroda pedig tíz éven keresztül volt a munkahelye, felügyelő bizottsági tag is volt, az önkormányzat megalakulásakor pedig testületi tag, mondta büszkén. Ugyanilyen büszkeséggel emlegetik, hogy a színjátszókörnek is tagjai voltak. Mindig tevékenyen éltek, sokat dolgoztak, köztiszteletben állnak a községben. Két gyermekük született, a leányuk velük lakik, a fiúk Barcsra költözött, két unokájuk, és két dédunokájuk van. Az idős pár jó egészségnek örvend, fizikai és szellemi állapotuk kielégítő, kis segítséggel ellátják magukat, mondta a gondozójuk.
 
Végváriék mindig nagyon készültek a házassági évfordulójukra, megünnepelték az ötven, a hatvan éves jubileumot is, most pedig szinte hihetetlennek tűnik, hogy megérték együtt a kerek 70. esztendőt. A jeles alkalomból Horváth Csaba, Bolhó polgármester köszöntötte fel őket egy csokor virággal és egy üveg itallal. A család szombaton érkezik, hogy közösen ünnepeljenek az idős házaspárral

(sonline.hu)Ezen hír származási helye: Bolhó község weboldala
( http://bolho.hu/news.php?extend.9 )